1. Jagody goji
-są źródłem najważniejszych aminokwasów;
-duża zawartość witaminy C;
-żelazo, błonnik i minerały;
Te owoce zapobiegają zawrotom głowy, a nawet wspierają walkę z otyłością.
2.Jabłka
-zawierają przeciwutleniacze;
Obniżają prawdopodobieństwo zachorowania na astmę i cukrzycę.
3. Jeżyny
-zawierają przeciwutleniacze;
Pomagają redukować ryzyko zawału serca i raka. Sok z jeżyn zapobiega rozwojowi raka płuc.
4. Maliny
-źródło magnezu;
-zawierają kwas foliowy i elagowy;
Okazują się pomocne przy zwalczaniu raka przełyku i okrężnicy.
5. Awokado
-źródło witaminy E;
-zawiera kwas foliowy;
-posiada tłuszcze jednonienasyconych;
Pomagają w problemach z cholesterolem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz